Poštovani, 

Institut za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja i Hrvatsko društvo za nogometnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, organizira međunarodni simpozij sportske medicine pod nazivom „Pokaži srce“, koji će se održati 22. rujna u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

Simpozij će biti posvećen zdravlju sportaša, osobito pravovremenom otkrivanju i liječenju srčanih bolesti koje mogu dovesti do iznenadne srčane smrti te prevenciji i liječenju sportskih ozljeda i drugih nepoželjnih učinaka vrhunskog sporta na zdravlje sportaša. 

Iznimno smo ponosni što možemo najaviti da će na Simpoziju sudjelovati vodeći liječnici i fizioterapeuti nogometnog kluba Real Madrid F.C., osobito dr. Niko Mihić, voditelj zdravstvene službe, dr. Jose Lopez Chichiarro, istaknuti liječnik kluba te Pedro Belon Perez i David Escriva Dominguez, glavni fizioterapeuti prve momčadi kluba. Na Simpoziju će sudjelovati i Antonio Pintus, voditelj fizičke pripreme prve momčadi i metodologije fizičke pripreme svih nogometnih momčadi kluba. 

Po prvi put u Hrvatskoj će gostovati cijela zdravstvena služba „Kraljevskog kluba“ te će sudionici i domaća javnost imati priliku sudjelovati u nizu zanimljivih predavanja, osjetiti iskustvo rada s najuspješnijim nogometašima današnjice te iz prve ruke upoznati svakodnevni profesionalni rad i izazove medicinskog tima nogometnog kluba koji je samo u posljednjih deset godina osvojio 4 naslova prvaka Španjolske, 5 naslova UEFA Lige prvaka, 4 naslova FIFA Svjetskog kupa te predstavlja aktualno najvrijedniji nogometni klub na svijetu. 

Simpozij će okupiti i druge eminentne predavače i vodeće stručnjake u području sportske medicine, kardiologije, ortopedije, neurokirurgije, fizikalne medicine i rehabilitacije te vjerujemo da će izazvati izniman interes hrvatske sportske, osobito nogometne javnosti, a ponajviše liječnika, zdravstvenih i sportskih djelatnika, kao i samih sportaša. 

Pozivamo Vas ovim putem da prijavite svoje sudjelovanje na međunarodnom simpoziju sportske medicine „Pokaži srce“ putem linka https://sportska-medicina.eu/prijava. Prijave su otvorene do 21. rujna 2022. 

Srdačno Vas pozdravljaju, 

 

Prof. dr. sc. Milan Milošević,
Predsjednik Instituta za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja

 

Doc. dr. sc. Tomislav Madžar, 
Predsjednik organizacijskog odbora